Uw vuur… onze passie!

Allesbrander

Installatie allesbrander

Wij helpen u graag bij de installatie van een nieuwe allesbrander. Bij Mabo Haarden heeft u een ruime keuze aan allesbranders.Een goede allesbrander waarin u kunt stoken op verschillende brandstoffen zoals hout, kolen. Wij installeren uw allesbrander en kachel en voorzien u graag van een persoonlijk advies bij de keuze voor een nieuwe allesbrander. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan onze nieuwe showroom te 's-Hertogenbosch.

Welke allesbrander kiest u?
Een belangrijke keuze die u moet maken bij het kiezen van een allesbrander is natuurlijk het model. In onze showroom in Den Bosch heeft u een ruime keuze uit een uitgebreide collectie allesbranders en kachels. Een ander belangrijk aspect is de hoeveelheid warmte die de allesbrander kan produceren in betrekking tot de ruimte die u wilt verwarmen. De kachelspecialisten van Mabo kunnen u een volledig passend advies uitbrengen over welke soort allesbrander u nodig zult hebben.

Wat is een allesbrander?                                                 
Een allesbrander is een gewone houtkachel waar u hout, turf, kolen, papier, houtbriketten, bruinkoolbriketten of zaagselbriketten in kunt stoken. De naam 'allesbrander' stamt uit de jaren '70. Toen was het mode om inderdaad alles in de kachel te stoppen... Zelfs plastic en afval! Niet goed voor het milieu.... niet doen dus!
        
Welke brandstoffen kunt u gebruiken in een allesbrander?
Voor het beste resultaat en de meest efficiënte werking van uw allesbrander raden wij de volgende brandstoffen aan:
Hout:
De meeste soorten hout branden goed op voorwaarde dat dit droog hout is.
Hoe meer vocht er in het hout zit hoe meer zwarte rook er zal ontstaan bij de verbranding en hoe minder warmte de allesbrander geeft. Een allesbrander heeft vaak een rooster waar de kolen op komen te liggen zodat de lucht van onderaf  in het vuur kan komen. Meestal is vrij makkelijk over te schakelen van houtverbranding naar kolenverbranding.
Turf:
Alleen te gebruiken in turf en bakstenen vorm met een laag vochtgehalte.
Papier:
Wij adviseren u aan papier alleen te verbranden in een allesbrander als het droog en zeer stevig verpakt is. Als het papier los zit kan dit schadelijk zijn voor uw schoorsteen .

Alternatieven voor hout of steenkool:
Naast hout of kolen kunt u ook hout-, bruinkool- of zaagselparaffinebriketten in een allesbrander stoken. Houtbriketten zijn zeer milieuvriendelijk, mits droog bewaart.

Het laten plaatsen van een allesbrander
Mabo schoorstenen is een erkend bedrijf dat uw nieuwe allesbrander snel en vakkundig  kan plaatsen. Wij verzorgen graag het hele traject van advies tot het deskundig installeren van uw allesbrander.

Neem voor een vrijblijvende offerte voor het leveren en installeren van een allesbrander contact met ons op door ons offerteformulier  in te vullen.


 
Copyright © 2019 Mabo Haarden